vineri, 29 aprilie 2011

Wood Be Nice @ Londophone (fotografie pe lemn)


Wood Be Nice își continuă traseul urban. După ce a fost vernisată la Atelierul de Producție și adusă, după aceea, la Godot, fotografiile pe lemn ajung acum la Londophone.

Tatiana Volontir, Victor Dumitrescu, Livia Ștefan, Daniel Loagăr, George Vișan, Andrei Cornea sînt numele artiștilor, care și-au fotografiat și proiectat ideile pe lemn. În aceeași seara și în același loc, trupa N.E.R.V., care-i conține pe doi dintre fotografi va descinde cu chitări, bass și voci.

Citate expozanti:

George Visan:

Imi place sa cred ca avem ceva de spus lumii asteia, ca ii putem lasa asa cum spunea Anais Nin o cicatrice.

Cred cu tarie ca un om poate curge in mai multe directii.
Lemnul, tatal hartiei, m-a fascinat ca suport pentru fotografie inca de la inceputul acestui concept.

Sunt absolut incantat de sansa pe care mi-o ofera aceasta expozitie de grup si sunt foarte mandru de ceea ce atelierul “Una Isola Muy Hermosa” a scos la lumina.

Sper ca acesta sa fie doar inceputul unui lungi serii de evenimente fericite”

Tatiana Volontir:

Consider ca cele mai frumoase rezultate vin din munca depusa cu suflet si pasiune, doar atunci cea mai buna parte din tine reuseste sa iasa in lumina.

N-am reusit pana acuma sa organizez vreo expozitie, astfel ca proiectul Wood Be Nice este primul pas in aceasta directie.

M-am alaturat cu drag celorlalti expozanti pentru ca munca lor e generata de aceeasi pasiune creatoare, iar rezultatul este unul intradevar deosebit.

Daniel Loagar:

Trăim într-o epocă în care imaginile au devenit pixeli pe monitor și biți pe hard-disk.

Proiectul “Wood Be Nice” își propune să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică.

Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei

Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe

Andrei Cornea:

Acum am ocazia de a ma numara printre cei 6 fotografi implicati in acest proiect – Wood Be Nice – expozitie de fotografie pe lemn, un eveniment absolut inedit, a carui idee a luat nastere
intr-una din serile lungi si friguroase din atelierul Una Isola Muy Hermosa, atelier pus la punct impreuna cu Daniel Loagar in decembrie anul trecut.
Fotografia, adusa in fata privitorului, respirand prin lemnul brut, contopindu-se cu fibrele si nervurile lemnului ajunge sa emane acea emotie primordiala intr-o forma vie, inedita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau aici. Va urma si aberatia mea in scurt timp.